Cât COSTĂ
un designer
de interior ?
Ai căutat, știi deja ce înseamnă o amenajare
interioară, dar bugetul…rămâne buget.
Cât COSTĂ
un designer
de interior ?
Ai căutat, știi deja ce înseamnă o amenajare interioară, dar bugetul…rămâne buget.
Este o întrebare foarte bună. Cu siguranță ai făcut calculele, ai tot adunat și ai scăzut până când ai ajuns la o sumă. Mare sau mică, nu prea contează, pentru că este bugetul tău și trebuie să te încadrezi în el pentru a termina proiectul casei tale.
Ai inclus bineînțeles mobila, o parte la comandă și o parte cumpărată din showroom gata făcută, fotolii, paturi, corpuri de iluminat, dar și parchet, gresie, faianță, lavoare și bideuri, baterii sanitare și tapet. Ai adăugat draperiile, perdelele, tacâmurile și vasele de bucătărie, și să nu uităm de electrocasnice: plită, cuptor, hotă, mașină de spălat vase…

O listă impresionantă, de-a dreptul copleșitoare atunci când calculezi și iarăși calculezi și iți dai seama că, totuși, asta este situația, oricine iși amenajează casa este nevoit să plătească acest preț pentru amenajări interioare.
Bineînțeles că proiectul interiorului casei tale trebuie să fie așa cum ți-l dorești, dar să fie și coerent : modern sau clasic, cu decorațiuni numeroase sau minimalist – de asta ar trebui să se ocupe un designer, nu?
Așa și este. Designerul de interior află întâi ce iți place și ce nu, discută cu tine pe teme dintre cele mai variate, vrea să te cunoască pentru a ști cum să-ți propună exact ceea ce se potrivește în căminul tău. Mai mult, el aranjează formele și culorile, volumele mobilierului și materialele astfel încât totul să fie un întreg, stilat și cu o linie generală plăcută, modernă sau vintage – ce să mai vorbim: așa cum visezi să arate casa ta, dar nu știi cum să pui visul în practică 🙂
Designerul îți dă idei, te incită la discuții pe teme specifice, și te consiliază pentru fiecare alegere pe care o faci. Practic, designerul este sculptorul ideilor tale.
Minunat !
Da, minunat vei spune, însă toate aceste minuni vin la un preț, preț pentru amenajări interioare, plus tarif design interior, plus alte cheltuieli pe o listă care pare că nu se mai termină… Și așa bugetul este smotocit și ciufulit, abia dacă îndrăznești să visezi la covorul acela scump pentru living, ce să mai spunem de lampa aceea de mare efect, și în același timp cu un mare preț care îți place atât de mult și care costă o avere…unde să mai încapă și un designer ?!
Care e totuși secretul ?
Păi, să facem un calcul, ca să ne convingem. Să presupunem că bugetul este de 50.000 de euro (evident o sumă ipotetică, bugetele pot fi mai mari sau mai mici). Designerul ia în calcul suma pe care o ai la dispoziție, și face proiectul și propunerile concrete astfel încât totalul final să nu depășească acest prag.
Adevărul, pe care unii vrem să-l recunoaștem și alții nu prea, este că plătim MULT PREA MULT pentru produsele importate în Romania. Adaosurile sunt adesea impresionante, mergând și până la 500%, adică o masă de bucătărie care costă 200 de euro cu tot cu costurile de import de la producatorul din Italia ajunge în showroom-ul românesc la 1.000 de euro !!! Ca și cumpărător neutru, intrând pe ușa magazinului, prețul de listă (cel de pe etichetă, afișat la vedere) este și cel care va fi plătit. În cazul mesei italienești – 1.000 de euro !
Altfel stau lucrurile însă când e vorba de colaborari pe termen lung, așa cum e cazul cu firmele serioase de design interior, cu experiență și renume pe piață. Practic, designerul intră în același showroom de nenumărate ori, cumpărând multe produse, și revenind de fiecare dată împreună cu alt client pentru a cumpăra din nou.
Asta înseamnă VOLUM, și oriunde în lumea asta volumul înseamnă reduceri.
Cumperi mai mult, plătești mai puțin !
Designerul devine așadar negociatorul profesionist pe care tu îl angajezi pentru a intermedia relația ta cu furnizorii. Nu mai contează câte mese de bucătărie cumperi tu pentru acest proiect, important este în această fază designerul, care a cumpărat pentru clienții lui poate 20 de mese și încă 6 bucătării complete și alte 10 canapele, toate de la aceeași firmă.
Pentru aceste achiziții și pentru cele viitoare, el beneficiază de discount de volum, și, să nu neglijam acest aspect, garanție și service pentru produse.
Să revenim la calculul nostru. 50.000 de euro buget, o masă de bucătărie cu scaune costă 1.200 de euro preț de listă. O bucătărie de import e și ea 10.000, electrocasnicele 3.000, am ajuns deja la 14.200 și nici nu am terminat bucătăria. Cu ce bani să mai amenajăm livingul, dormitoarele, băile?!
Păi, simplu. De ce să nu fie masa de bucătărie 500 de euro, scaunele 100 (in total 600 euro), mobila de bucătărie 6.000 și electrocasnicele 2.000 ?!
Adică o economie numai din discounturi negociate de designer de 5.600 de euro !!!
Din bugetul tău ipotetic de 50.000, îți rămân 41.400 de euro pentru restul casei, și practica discountului de volum continuă și pentru celelalte spații.
Acest calcul a fost făcut pentru exact produsele pe care le aleseseși tu de la început, dar pe care te gândeai că poate nu ți le poți permite din cauza prețului prea mare.
Designerul îți va propune și multe alte decorațiuni potrivite interiorului tău, superioare calitativ și la prețuri competitive.
Iată cum un calcul simplu demostrează că un designer de interior nu costă, e chiar o economie pe lista ta de cheltuieli, în ciuda fee-ului. Același calcul se aplică perfect tuturor etapelor de amenajare interioară: zidărie, tencuială și lavabil, canapele și paturi, mobilă de living, electronice, perdele și draperii, corpuri de iluminat, tablouri, decorațiuni de tot felul.
La final, amenajarea este coerentă, frumoasă, cu un stil general clar și exact pe placul tău, fără stângăciile inevitabile pe care le-ai face dacă te-ai apuca să le faci tu pe toate.
IMPORTANT:
Un specialist știe cu precizie ce e bun și ce nu, știe unde sunt prețurile cele mai avantajoase, are furnizori de încredere care practică adaosuri controlate și care respectă termenele de livrare și condițiile de garanție pe produs.

Calcul concret
Buget initial ipotetic = 50.000 euro
Este suma pe care ti-ai propus sa o cheltuiesti pentru amenajarea casei tale.
PRET DE LISTA bucatarie: 14.200 euro
BUGET RAMAS: 50.000-14.200 = 35.800 euro
Obiecte achizitionate direct din showroom, fara interventia designerului:
– masa de bucatarie = 1.000 euro,
– scaune = 200 euro,
– mobila de import = 10.000 euro,
– electrocasnice = 3.000 euro.
_____________________
PRET NEGOCIAT de designer: 8.600 euro
BUGET RAMAS: 50.000-8.600 = 41.400 euro !
Adica pret total cu discount de volum pentru:
– masa de bucatarie = 500 euro,
– scaune = 100 euro,
– mobila de import = 6.000 euro,
– electrocasnice = 2.000 euro.
______________________
Suma economisita: 5.600 euro.
Hai să începem!
Hai să începem!
Ne ocupăm noi de tot ce trebuie pentru amenajarea casei:
proiect 3D, lista completă de achiziții, implementare.
LA CHEIE

Luciana Georgescu
Designer de interior
0745.622.840
luciana@spotondesign.ro
Str Ștefan Mihăileanu 9
București
Luciana Georgescu
Designer de interior
Trimite rapid un mesaj: