Stiluri in decorare pe intzeles(elea)

Decorarea si tendintele in design sunt intr-o continua schimbare. De-a lungul timpului insa, s-au pastrat ca repere, considerate de baza, trei stiluri, si anume: clasic, modern si rustic.

Pornind de la cele trei directii, astazi majoritatea prefera sa-si decoreze caminul in varianta moderna, ce presupune cit mai putin mobilier si un spatiu generos, in timp ce stilul clasic, traditional, da o nota de eleganta si parca te duce intr-o lume a amintirilor. In cea de-a treia varianta, casa amenajata in stil rustic reuseste sa aduca parca, natura mai aproape.

Caminul reprezinta oaza de liniste si relaxare pe care fiecare dintre noi doreste sa o regaseasca dupa o zi agitata, locul unde ne incarcam bateriile pentru ziua urmatoare. Astfel, o importanta deosebita in alegerea stilului de decorare o are personalitatea proprietarului, stilul lui de viata. In acelasi timp, pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat, este recomandabil sa apelam, la fiecare “aventura” de decorare a unui spatiu, si la un designer.

Stilul modern – este caracterizat astazi prin decor minimalist, cu linii simple, armonioase sau forme geometrice. Paleta coloristica vizeaza o gama larga de culori calde, beige-uri, lemnul wenge, contrast de alb si negru sau, o serie intreaga de alte combinatii de culori obtinute din jocul imaginatiei.

Stilul clasic, traditional – presupune decorarea spatiului intr-un mod ce exprima eleganta, grandoare. Culorile sunt mult mai sobre, mai inchise cu accente de verde smarald, rosu burgundy sau albastru marin, cu detalii ce impresioneaza prin stralucire si bun gust, create parca special pentru astfel de spatii.

Stilul rustic – preferat de regula pentru amenajarea caselor de vacanta, nu ne poate duce cu gandul decat la casa bunicilor. Lemnul este folosit cu generozitate, atit pentru mobilier, dar si pentru podele sau barne de sustinere. Materialele sunt simple si creaza, alaturi de lemn, o atmosfera calda si confortabila.

Stiu cum e. Ce stil, care culoare, cat lemn si cat inox…parca iti pierzi curajul.

Noi ne facem curaj adesea, si-i dam inainte : www.spotondesign.ro

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top