Rafinamentul griului


Decorarea interiorului: combinarea griului cu alte culori

Neutralitatea griului constituie una din principalele caracteristici ale acestei nuante, permitand combinarea cu majoritatea culorilor. Cu toate acestea, folosim griul in functie de mesajul pe care vrem sa il transmitem. Pentru o atmosfera confortabila, unde caldura si prietenia sunt cuvintele cheie, nuantele calde precum cremul sunt cele preferate, dar puteti opta si pentru nuantele mai inchise cum ar fi wenge.

Combinarea griului cu nuante pastelate roz, lila sau verde aduce o nota de romantism pentru o atmosfera deosebit de linistita. Il putem folosi pentru decorarea peretilor sau pentru obiectele de decor. (vaze, lenjerii de pat, perne)

Alte combinatii cu gri: gri cu albastru inchis, gri cu violet, gri si rosul pentru pasiune, gri cu bej pentru o atmosfera linistitoare. O alta combinatie interesanta ar fi combinarea griului cu verde masliniu si maro.
Griul combinat cu nuantele intense creeaza o atmosfera urbana si dinamica. Ne referim la rosu, portocaliu si galben. (Peretii pot fi vopsiti cu gri, lenjeria de pat si covorul, alese de asemenea gri. In ceea ce priveste culorile vii,  vopsiti doar o bucata de perete sau accesorizati-le cu obiecte sau mobilier mic.)

Atuurile culorii gri:

-sobrietate (valorizeaza mobilierul si accesoriile decorarii)
-echilibru (pune in valoare nuantele si scoate in evidenta culorile vii)
-sic (aduce rafinament si eleganta ales in special pentru accesorii: lampi, perne, oglinzi)Luciana Georgescu

1 Comment

  1. Anastasia Mares
    august 19, 2015

    Wow!Nu ma gandeam ca poate arata atat de bine, desi stiam ca griul e o culoare placuta si versatila. Imi plac foarte mult si nuantele de lila si chiar planuiam sa redecorez apartamentul intr-o tenta romantica. M-am mutat acum trei luni in cosmopolis impreuna cu iubitul meu si inca n-am inceput sa decoram, dar avem in plan cateva schimbari. Sper sa il conving sa apelam la gri si lila.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top