Poze comparative pe www.spotondesign.ro

poze-comparative-design-interior-dormitor

Am intors problema asta pe toate partile. Ba sa facem un colaj, ba sa facem un slideshow, ba sa nu mai facem deloc…

Intr-un final am considerat ca cea mai buna atitudine e actiunea, si am creat o galerie foto in forma in care mi s-a parut a fi cea mai explicita, cu pozele din proiect si cele de la finalizarea amenajarii, alaturate. Adica am pus side-by-side randarea (simularea 3D a spatiului, conform proiectului imaginat de Luciana) si poza echivalenta de la finalul amenajarii.

poze-comparative-design-interior-dormitor

Una dintre cele mai mari necunoscute pentru cineva care apeleaza la serviciile noastre este cat de mult din proiect se va transforma in mobilier, tapet, canapele si draperii reale, instalate in casa si la fel de aspectuoase ca si proiectul. Ei bine, acum putem lasa la aprecierea fiecaruia cat de mult. Noi spunem cam 90%, dar depinde de foarte multi factori- de client cel mai adesea – cat de bine se va respecta proiectul.

Problema poate parea simpla sau foarte complicata, in functie de cata experienta are fiecare cu renovarile si santierele. Daca e sa iei fiecare element in parte, nu e simplu deloc. In primul rand, fara un proiect coerent, toate sunt probleme: cum sa fie canapeaua, daca sa lasam gresia din hol, cate lavoare vrem in baie si cati cm sa mutam peretele debaralei…

poze-comparative-renovare-apartament-pipera

Sa presupunem totusi ca avem un proiect. Totusi, nu stii de unde sa iei canapeaua din randare, nu intelegi de ce peretele nu a iesit perfect vertical si te-ai saturat sa tot cari galeti de lavabil in portbagajul masinii personale…

Aici intervine farmecul si, daca vreti, magia serviciilor la cheie. Realizez ca sunt cuvinte puternice, insa mi se pare ca descriu foarte bine procedeul.

Toate grijile iti dispar ca prin farmec. De ce ? Simplu. Aceeasi firma care ti-a livrat proiectul se apuca sa-l implementeze, in perfecta cunostinta de cauza privind spatiul, problemele pe care le pune si dificultatile tehnice pe care le-a constatat la evaluarea initiala a proiectului. Procedeul, complex si nu lipsit de situatii dificile, devine astfel mai simplu atunci cand echipa de executie, proiectantul, mobilistul si decoratorul se cunosc, au lucrat la nenumarate proiecte impreuna, au un sistem de colaborare si au dezvoltat tehnici de eficientizare a timpului si a efortului depus.

Practic, toti sunt colegi, se intalnesc sau vorbesc zilnic, colaboreaza si gasesc solutii. Ce inseamna asta pentru client ? O amenajare fara griji !

O sa dezvolt succint. In primul rand, proiectul se realizeaza pornind de la bugetul anuntat de client, in faza preliminara. Deci amenajarea se incadreaza fara discutii in suma care i-a fost alocata, fara suplimentari. In al doilea rand, pentru ca la santier este prezent in permanenta un dirginte sau un sef de echipa, are cine sa preia comenzile, sa verifice facturile si sa supravegheze montajul. In al treilea rand, orice probleme apar, deciziile se iau in interiorul firmei noastre, fara implicarea inutila a clientului. De ce sa iesi dintr-o sedinta pentru ca un mester confuz a gasit o teava intr-un perete care trebuia demolat si nu stie ce sa faca cu ea ? Nu e mai bine sa vii cand ai timp la santier si sa vezi peretele demolat, reparatia facuta, si nici sa nu-ti pese cum a fost redirectionata presupusa teava ? Curge apa ? Curge. Perfect. In plus, ai si garantie la lucrare, in caz ca apar probleme mai tarziu.

poze-comparative-amenajare-casa

Cam asta e. Revenind la subiectul postarii, rezultatul mi se pare multumitor, pentru ca ofera concret posibilitatea de a compara imediat cat de bine se poate reprezenta in 3D si cat de bine se poate transforma proiectul in realitate. Pana acum avem 4 proiecte pentru care am realizat aceste colaje comparative, dar promit ca vom adauga pe site comparatii de acest fel pentru toate proiectele viitoare.

Daniel Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top