Idei practice de amenajare a bucatariei casei de vacanta


Amenajarea bucatariei este poate cea mai importanta, in primul rand pentru aspectul practic si apoi din punct de vedere estetic.

Pentru ca o bucatarie sa fie practica trebuie sa aveti tot timpul lucrurile la indemana. Fiecare lucru trebuie pus la locul lui si accesibil. Nu este deloc usor daca stam sa ne gandim de cate lucruri avem nevoie pentru a gati: tigai, oale, aragaz, robot de bucatarie, mixere si toate celelalte accesorii mici dar indispensabile (cutite,foarfece,spatule)… Iata cateva idei pentru a amenaja cat se poate de bine bucataria:

1.pentru accesorii : un rack pe perete cu cu un maximum de carlige. Le gasiti la IKEA si nici nu sunt foarte scumpe

2.pentru sticle (ulei,otet)…putem recicla frumoasele cutii din lemn in care ne sunt livrate sticlele de vin. Ajunge doar sa le fixati pe perete in suruburi si iata: este frumos, practic si deloc scump. Puteti pune, de asemenea, o perdeluta dintr-un material dragut (de exemplu cu flori), care se prinde foarte usor cu ajutorul a doua cuie mici. Efectul este garantat! – Daca doriti sa fie si mai rafinat puteti picta cutiile cu culori vii sau pastelate. Si asa, amenajarea acestei bucatarii ar fi perfecta.

3.pentru sertare ordonate,aveti nevoie de separatii: pentru aceasta reciclati cutiile mici de carton pe care le puteti decupa cu ajutorul unui cutit la dimensiunile sertarelor dumneavoastra de bucatarie. Trebuie pusa o pasla pe bucata decupata.

4. in dulapuri puneti cate cutii incap pentru a va stoca cumparaturile. Alegandu-le bine va optimizati amenajarea bucatariei si, in plus, cumparaturile dumneavoastra se vor pastra mai bine.

5. exista la IKEA accesorii cu carlige de care puteti agata un fel de galetuse pentru maruntisuri, asigurati-va ca va cumparati si o bara suport.

Cu toate aceste lucruri veti obtine o bucatarie draguta, bine aranjata si practica, in care veti avea chef sa pregatiti o multime de bunatati pentru intreaga familie in vacanta.

Apropo, unde aveti casa de vacanta?

 

 

 

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top