Geamurile mari: Tips&tricks de design interior + Poze inspirationale

geamurile-mari-in-designul-de-interior-18

Daca ai o casa cu geamuri mari probabil cunosti deja care sunt avantajele pe care acestea ti le ofera. Cand incepi un proiect de amenajari interioare din faza de constructie a casei, poti opta pentru ferestre mari sau foarte mari. Evident, ferestrele mici nici nu intra in discutie.

Azi iti voi impartasi cateva idei de decorare cu ajutorul ferestrelor mari sau chiar foarte mari, care sa te ajute sa iti faci o imagine privind cum ar putea arata locuinta ta daca faci o astfel de alegere.

Geamurile mari trebuie sa fie puse in valoare de toate proiectele de amenajari interioare, desi sistemul functioneaza si invers. Inspira-te din fotografiile de mai jos si citeste, cu atentie, informatiile urmatoare. 

 

Invata CUM sa te bucuri de avantajele alegerii geamurilor mari:

geamurile-mari-in-designul-de-interior-18

 

Sa incepem cu ceea ce este evident: pastrarea unei vederi libere, neobstructionata de mobilier “pus in cale”.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-01

 

Incearca pe cat posibil sa nu umpli spatiul din fata ferestrei cu mobilier sau alte decoratiuni. Poza de mai jos este cel mai bun exemplu privind acest aspect. 

geamurile-mari-in-designul-de-interior

 

Trebuie sa stii ca chiar si cativa centimetri de spatiu gol in fata ferestrei pot face o diferenta in imaginea de ansamblu a locuintei. Amenajeaza camera in asa fel incat sa creezi un “culoar” intre pat si fereastra, de exemplu. Te vei bucura de lumina, iar senzatia de camera spatioasa va fi amplificata.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-03

 

Un alt avantaj al folosirii geamurilor mari este ca lumineaza cu putere un anumit punct de interes al camerei. Spre exemplu punctul de interes din poza urmatoare este masa de biliard care se poate transforma in cateva secunde in masa dining. O masa de biliard reprezinta un element rar in proiectele de amenajari interioare, asa ca merita sa o “scoatem” in fata cat de mult putem, nu-i asa ?

PONT: poti renunta la draperii pentru o maximizare a spatiului, dar si pentru o lumina mai puternica.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-04

 

Optimizeaza spatiul dintre ferestre asa cum iti doresti: 

O tactica inedita de decorare atunci cand ai ferestre mari este sa folosesti spatiul dintre acestea pentru amplasarea unor alte piese de mobilier. Poti aseza intre ferestre un birou, o biblioteca, un fotoliu, un semineu sau chiar o oglinda. 

geamurile-mari-in-designul-de-interior-05

geamurile-mari-in-designul-de-interior-06

 

geamurile-mari-in-designul-de-interior-07

 

De asemenea, pentru cei mai indrazneti si indragostiti de natura pot transforma spatiul dintre geamuri in trunchiuri de copac. Nu e pentru oricine, dar, ca orice idee, merita sa o privim 5 secunde.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-16

Foloseste tot spatiul pe care ti-l ofera geamurile mari

Alege geamurile de colt, caci iti pot oferi o vedere foarte larga. Daca sunt si de dimensiuni mari atunci efectul se amplifica considerabil. Trebuie sa stii ca ferestrele pozitionate pe colt sunt in trend, asa ca daca alegi sa iti decorezi locuinta in acest fel, te vei bucura de un spatiu modern, amenajat conform tendintelor actuale in design de interior.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-12

geamurile-mari-in-designul-de-interior-13

 

Sfaturi utile privind amplasarea ferestrelor mari si foarte mari: 

Primul pas: in caz ca spatiul tau nu este chiar atat de mare sau vrei pur si simplu sa creezi senzatia de “luminos si aerisit” poti opta pentru un mobilier plasat in fata ferestrei, mobilier ce iti permite sa vezi prin el. Prima piesa care imi vine in minte este o masuta de cafea cu blat din sticla.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-08

 

geamurile-mari-in-designul-de-interior-09

 

Daca vorbim despre un dormitor, atunci ia in considerare pozitionarea patului cu tablia spre geam si nu invers. In acest fel te vei putea bucura cu adevarat de imaginea creata de ferestrele alese. Jaluzelele automate sunt foarte utile in acest caz, ele putand fi comandate printr-o telecomanda, din pat.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-21

 

Zona de dining: scaunele trebuie sa fie amplasate cu fata spre geam, nu altfel.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-11

 

Ca tot vorbeam mai sus despre zona cozy la geam: o solutie e sa folosesti pervazul ca si zona de lounge, idee la care au apelat foarte multi in ultima perioada.

geamurile-mari-in-designul-de-interior-15

geamurile-mari-in-designul-de-interior-17

 

Daca simti ca sfaturile unui specialist ti-ar prinde bine, sa stii ca suntem mereu dispusi sa stam de vorba cu tine.

Ne poti suna oricand: 0745.622.840, designer Luciana Georgescu.

Sursa fotografii: Pinterest

Daniel Șerbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top