Fiecare spatiu cu proiectul lui.

poze-design-interior-living

Fiecare spatiu pe care trebuie sa-l amenajam are caracteristicile lui, ceea ce impune atentie la fiecare coltisor si la fiecare perete.

Fiecare spatiu presupune o destinatie a lui, cu tot felul de constrangeri date de mobilierul specific, de echipamente sau de lumini.

Dar fiecare spatiu are un alt proprietar, ceea ce inseamna ca proiectul pentru acel spatiu trebuie sa fie croit special pentru acea persoana sau persoane, sa intruneasca cerintele esentiale date de stilul de viata al familiei, sa contina spatiile de depozitare specifice sau pentru hobby-uri.

design-interior-apartament-in-pipera

Asadar,  nu pot fi doua proiecte la fel. Mai mult, este foarte nepotrivit, cred eu, sa impui ca si designer niste elemente care iti plac tie, care fac parte din „semnatura” ta ca si artist, trecand peste dorintele si nevoile clientului.

Am incercat sa fim cat mai atenti la ceea ce vor oamenii cu care ne intalnim, sa intelegem ce-si doresc si ce le place, ca sa putem sa le propunem lucruri compatibile cu ei. Totusi, care ar mai fi rolul unui designer, daca ceri totul de la client, respecti intocmai toate rigorile impuse de client si nu contrazici sub nici o forma ideile pe care acesta le are ?!

Aici e cheia, aici intervine arta de a propune lucruri suprinzatoare, elegante, coerente cu un concept general, care sa fie totodata potrivite pentru client, pentru spatiul care se amenajeaza si pentru stilul lui de viata.

Trebuie sa fii in stare sa calculezi de exemplu cate spatii de depozitare trebuie sa contina proiectul de design interior, tinand seama de stilul de viata al familiei (cate perechi de pantofi, cate haine de iarna, cate biciclete si cate pilote au), de spatiul disponibil si de buget, astfel incat sa nu fie nici prea multe, nici prea putine, sa nu ne inundam cu usi de dulap prezente in fiecare incapere si pe fiecare perete, si nici sa nu ne trezim ca nu sunt destule locuri in care sa fie pastrate toate lucrurile.

design-interior-apartament-titan

La fel e si cu dormitoarele, unde cel mai mult conteza tema coloristica aleasa. La fel cu bucatariile, unde fiecare sertar si fiecare raft trebuie gandit si calculat atent, la fel e si cu zonele de zi (living), unde trebuie sa fie alese acele elemente care ii multumesc pe toti membrii familiei, fara sa fie o amestecatura de elemente si de stiluri.

poze-design-interior-living

Asadar, fiecare spatiu cu proiectul lui de design interior, cu amenajarea lui, cu particularitatile lui. Daca ar trebui sa numesc un anumit element care sa constituie „semnatura” Spotondesign, acel element ar fi „fiecare spatiu cu proiectul lui”.

Diferit de celelalte, totusi usor de recunoscut ca fiind facut de noi.

Daniel Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top