Cum sa iti alegi canapeaua

Aceasta piesa mobilier este prezenta in orice casa. Face parte din elementele principale de decorare ale unui living, fiind un instrument util major: incercati sa calculati cam cat timp petreceti pe canapea.

1.Identificati principalele moduri de utilizare ale canapelei. Pentru aceasta, clasati in ordinea importantei urmatoarele moduri de utilizare: pentru a citi, pentru a se uita la televizor, pentru a-ti petrece serile cu prietenii, pentru a dormi, pentru a se juca (copiii) si altele (pe care trebuie sa le precizati voi insiva). Aceasta lista este fundamentala, deoarece ea este cea care va permite sa selectati cea mai buna forma de canapea, aceea care va fi cea mai confortabila pentru utilizarile pe care le prevedeti.

2.alegeti forma canapelei in functie de utilizare, trebuie sa definiti forma ei: canapea sau canapea pat? 2 sau 3 locuri? extensibila? cu sau fara perne? pe colt? semicerc?

3.este inca o alegere dificila pentru a-i alege stilul. Sunt canapele clasice, cu forme bine cunoscute. Sunt si canapele foarte moderne, concepute de designeri creativi. In prezent, moda este din nou stilul anilor 70, cu multe canapele vintage, realizate din elemente separate care pot fi asamblate dupa gustul fiecaruia.

4.alegem pielea sau un material textil?Daca aveti copii, va sfatuim sa alegeti pielea deoarece este mai rezistenta si mai usor de curatat. Insa materialul textil ofera o varietate mult mai larga de optiuni.

5.pentru a alege culoarea, daca aveti copii, va sfatuim sa evitati albul si culorile foarte deschise. Daca nu, albul este de multe ori o culoare potrivita pentru canapele, pe care il puteti inveseli cu perne colorate. Avantajul acestei solutii este ca se adapteaza usor daca va schimbati decorul.

6.alegeti-va canapeaua in functie de buget si de timpul pe care doriti sa i-l consacrati. Si, in sfarsit, alegeti o mobila care sa se potriveasca perfect cu canapeaua aleasa. Masuta de cafea, sau fotoliile trebuie sa se potriveasca perfect cu canapeaua 😉

 

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top