Cum sa folosesti pouf-ul in designul de interior

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-18

Numeste-l perna. Numeste-l taburet. Cu toate astea, un pouf este mult mai mult de atat! O piesa de  mobilier versatil, ce poate avea forma rotunda, cilindrica sau cubica. Este adesea folosit pentru spatii suplimentare pe care poti pune lucruri, langa o masuta de cafea sau poate fi folosit ca suport pentru picioare atunci cand stam intinsi pe fotoliu sau canapea. Vei ramane suprinsa cand vei afla cat de multe avantaje are un pouf intr-un design de interior.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-01

Locuri suplimentare pentru oaspeti

Sa incepem cu o utilizare evidenta pentru aceste piese mici de mobilier. Poti depozita pouf-ul chiar sub masa de cafea si il poti utiliza ori de cate ori este necesar, fara a pierde spatiu din camera. Unele pouf-uri ofera mult mai mult decat un loc suplimentar, avand un compartiment “secret” unde poti depozita diferite obiecte de dimensiuni mici. Super practic, nu?

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-02

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-03

Datorita formei compacte, poufurile pot fi grupate sau ascunse in diferite locuri, si le accesezi doar la nevoie. Unii oameni adora sa le aiba in preajma canapelei, fotoliilor sau scaunelor pentru dublul rol. (dar ajungem la acest aspect mai tarziu)

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-04

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-05

Masa auxiliara sau masa de cafea

Poufurile pot “juca” excelent rolul de masute. Grupeaza doua sau trei poufuri in apropierea canapelei si vei avea parte de putina “magie”. “Magie” sau solutii inteligente – pentru mine este totuna. Poufurile se vor transforma in veritabile mese de cafea sau mese auxiliare, unele fiind create special cu aceasta dubla functie, avand blat solid dar si capac moale pentru atunci cand il folosim pentru sezut.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-06

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-07

Suport extravagant pentru picioare 

Poufurile reprezinta solutia ideala pentru relaxat picioarele dupa o zi istovitoare. Sunt destul de usoare si pot fi mutate oriunde fara prea mult efort. Pe langa scopul practic pouf-ul poate avea si un design versatil, ceea ce inseamna ca poti sa il incorporezi in orice stil de amenajare.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-08

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-09

In aer liber

Credeai ca poufurile sunt doar pentru interior? Gresit. Producatorii de poufuri au gasit solutii si pentru exterior, apeland la materiale impermeabile pentru o rezistenta cat mai mare in timp. Fie ca ai balcon, terasa, veranda sau curte, nu conteaza. Pouful se potriveste oriunde.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-10

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-11

“Bancuta” pentru dormitor

Pentru un aspect eclectic in dormitor, incearca sa adaugi un pouf sau doua la picioarele patului, in loc de bancuta traditionala. In felul asta vei economisi bani si vei putea folosi poufurile in mai multe scopuri.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-12

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-13

Punctul focal

Am vazut “puterea” unui pouf atunci cand vine vorba de mobilier multi-functional insa nici aspectul nu se lasa mai prejos. Cu ajutorul poufurilor putem crea cu usurinta un punct focal in camera. Poate adauga culoare camerei sau poate completa un stil anume. Chiar si o camera de copii poate fi un bun exemplu.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-14

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-15

Textura cu model

Din moment ce poufurile sunt mai mici decat canapeaua, ele reprezinta modul perfect de la introduce in designul incaperii o textura cu model. Cel mai bun exemplu este: poate nu iti permiti o canapea cu textura dorita sau pur si simplu iti este teama de rezultat. Cu cateva poufuri scapi de acest stres si cu siguranta vei gasi toate modelele posibile de textura. Ba mai mult, poti cumpara poufuri diferite ca textura.

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-16

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-17

Pouf de puf

Cand spunem pouf, automat iti vine in minte ceva pufos.  Asa ca, de ce n-ar fi un pouf cu puf ? Bine, nu chiar puf, blanita artificiala, totusi efectul este garantat !

cum-sa-folosesti-pouf-ul-in-designul-de-interior-18

Vei adauga un pouf in casa ta ? Lasa te rog un comentariu referitor la pouf-ul tau preferat. Chiar sunt curios.

 

Daca simti ca sfaturile unui specialist ti-ar prinde bine, sa stii ca suntem mereu dispusi sa stam de vorba cu tine.

Ne poti suna oricand: 0745.622.840, designer Luciana Georgescu.

Sursa fotografii: Pinterest

 

Daniel Șerbu

1 Comment

  1. Top Design Flooring
    iulie 17, 2016

    Cele cu motive geometrice, arata superb!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top