Cum poti scoate in evidenta un perete

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-04

Azi vom discuta despre cum poti scoate in evidenta un perete din locuinta ta. Fie ca este un perete din living, bucatarie, dormitor sau hol, efectul final trebuie sa fie unul MAGNIFIC.

Un perete accentuat este modalitatea perfecta de a adauga o doza de culoare sau textura camerei tale. In felul asta nu mai esti nevoita sa zugravesti/sa tapetezi de fiecare data intreaga camera, cu tot deranjul de rigoare si timpul pierdut. Asadar focusarea doar pe un singur perete va avea un impact final mult mai mare raportat la munca depusa.

 

Accent prin culoare

Una dintre metodele cele mai raspandite pentru accentuarea unui perete este vopsirea lui. Cand te decizi asupra unei culori asigura-te ca vei putea “trai” cu ea. Alege o culoare care te inspira, care te face mai fericita, creativa, si cel mai important, care te relaxeaza. Ce spui de o culoare vioaie? Daca iti este teama poti face mai intai o proba pe o suprafata mica, doar ca sa-ti poti imagina cum va arata tot peretele vopsit asa.

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-01

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-04

 

 

Sau poate iti plac culorile inchise?

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-05

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-06

 

 

Pont! Pentru un efect final si mai interesant poti adauga lumini peretelui: aplice de perete, banda led ascunsa in scafa, lampadare, veioze etc.

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-07

 

 

Putina creativitate nu strica! Daca ti-a ramas prea multa vopsea dupa ce ai terminat peretele nu te opri. Continua inspre tavan. O sa arate bes-ti-al!

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-08

 

 

Poti vopsi o portiune din perete, cum ar fi o forma geometrica, ca un fel de semnineu imaginar. Sau, daca ai un semineu, il poti vopsi chiar pe el intr-o culoare menita sa schimbe tot peretele.

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-09

 

Iti este peste mana chiar si rezugravirea unui singur perete? Nicio problema, ai chiar mai multe solutii: poti agata o piesa de arta de dimensiuni mari; poti adauga un ansamblu de tablouri sau chiar si fotografii; poti pune in fata peretelui ce iubesti tu mai mult si crezi ca s-ar potrivi cu restul amenajarii.

 

Accente prin texturi

In timp ce unii prefera vopseaua, mai ales in culori uni, altii opteaza pentru tapet. Partea buna la tapet este ca poate contine texturi si chiar imagini.(foto tapet)

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-10

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-11

 

 

Asorteaza draperiile cu peretele prin culori. Este o tehnica de a “raspandi” culoare in toata camera. Mai mult de atat, poti amplifica culoarea peregtelui prin utilizarea unui mobilier transparent. Ce parere ai?

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-12

Oricum, daca efectul este prea puternic, poti incerca si un tapet mai subtil.

 

Simplu este mereu la indemana

O solutie foarte practica si ieftina este sa aplici pe perete stickere. Se gasesc peste tot si ti le poti schimba ori de cate ori ai chef. Iti dai seama cat de tare ar fii sa poti reamenaja peretele de 12 ori pe an? 🙂

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-13

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-14

 

 

Lemn, lemn si iar lemn

Lemnul sub forma de panel si aplicat pe perete este la mare cautare. Pretul nu este mic, insa merita toti banii, mai ales ca iti ofera o caldura vizuala dar si fizica, lemnul avand proprietati izolatoare termic.

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-03

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-15

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-16

 

 

Oglinda, oglinjoara! Cine are cel mai frumos perete din tara?

Nu uita de “puterea” unei oglinzi de a completa o amenajare de interior. Mai mult de atat, oglinda creeaza o iluzie optica, deci camera ta va parea mult mai mare. Poti opta pentru un perete cu mai multe oglinzi de dimensiuni mici sau poti folosi o oglinda cat peretele.

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-17

cum-poti-scoate-in-evidenta-un-perete-18

 

 

Vopsea. Tapet. Panel de lemn. Oglinzi. Stickere.

Care varianta iti place cel mai mult?

 

Sursa fotografii: Pinterest, SpotOnDesign

Daca simti ca sfaturile unui specialist ti-ar prinde bine, sa stii ca suntem mereu dispusi sa stam de vorba cu tine.

Ne poti suna oricand: 0745.622.840, designer Luciana Georgescu.

 

 

Daniel Șerbu

1 Comment

  1. Maria T
    iunie 21, 2017

    Ideea cu tapetul mi-a placut cel mai mult 🙂
    Eu mi-am cumparat tapet cu modele din catifea, este ceva aparte. Toti musafirii isi plimba degetele prin el, dar e bine ca e rezistent :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top