Cum creezi o atmosfera Zen ?

living zen in culori linistitoare

O atmosfera Zen nu este incarcata de prea multe decoratiuni. Ea se bazeaza pe culori naturale si calde (bej, griuri) care sunt accentuate de culori vii (de multe ori rosu).

Trebuie evitata incarcarea decorului!

Elemente ce nu trebuie sa lipseasca: cateva perne, un covor/o saltea pe post de tatami, o vaza sau doua de teracota pot contine cateva orhidee. O tamaie ar putea da un miros dulce (alegeti parfumuri simple ca pinul sau cedrul). Pe perete puteti pune unul sau doua printuri japoneze sau desene din carbune. Nu uitati de lumanari sau o veioza din hartie, mobila neagra lacuita, o canapea simpla, dintr-un material natural, draperii tot naturale.

Pentru decorarea unei bai in stilul Zen: culori deschise(albul) si, mai ales, accesoriile zen (in special din lemn): prosoapele, savonierele, cutiile din lemn pentru produsele de ingrijire, pietricelele si fantanile zen

Ce culori alegeti pentru o decorare Zen reusita?

Rosu – Opozitia dintre rosu (simbolul prosperitatii) si bej (simbolul pamantului) este combinatia cel mai des folosita in amenajarile zen
Bleul – Aceasta culoare este aleasa in special pentru dormitoarele zen. Pentru a da o nuanta revigoranta camerei, bleul trebuie sa domine. Intr-o camera insorita, care are acces la lumina zilei, bleul va atenua culoarea foarte calda. Si, dimpotriva, in cazul in care camera este intunecoasa, este cel mai bine sa evitati sa vopsiti peretii cu bleu. Peretii bleu intr-un loc intunecos vor da interiorului o impresie de rece, neprimitor, ceea ce nu ar fi deloc placut. Cel mai bun lucru de facut in acest caz este sa asociati bleul cu alte culori, verde de exemplu, portocaliu, sau gri pentru a obtine interiorul zen dorit.
Verdele – Fiind o combinatie intre albastru si galben, verdele, simbolozeaza natura, deci partea zen a lucrurilor. Proprietatea lui linistitoare si relaxanta, face din el una din culorile recomandate pentru baie sau camere.

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top