Ce este Feng Shui Traditional ?

Feng Shui-ul autentic este o practica straveche care isi are inceputurile acum vreo 6000 de ani, fiind creata de chinezi in timpul perioadei neolitice. Termenul „Feng Shui” apare pentru prima data intr-una din scrierile invatatului Guo Pu „Cartea despre inhumare”: „Qi (energia) circula odata cu feng (vantul) si este disipata, dar este retinuta cand intalneste shui (apa).
Se pare ca prima busola a fost inventata nu pentru a servi scopurilor navigatiei, ci scopurilor Feng Shui si se numea luopan.
Primele tehnici au ajuns sa devina o traditie bine inradacinata in timpul dinastiei Tang. La inceput, maestrii Feng Shui ii consiliau exclusiv pe imparatii chinezi, apoi majoritatea oraselor si locuintelor Chinei fiind construite dupa aceste reguli. Mai mult, in timpul guvernarii britanice in Hong-Kong s-au platit despagubiri milioane de dolari locuitorilor pentru tulburarea chi-ului.

In esenta, Feng Shui, este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a celor pamantesti (spatiul exterior si cel interior) si a modului in care qi-ul (energia) celor doua planuri interactioneaza. Feng Shui este o practica care aduce echilibru intre aceste forte. Cuprinde un set de tehnici si o parte teoretica ce pot fi studiate si apoi aplicate in mod sistematic pentru a aduce schimbari benefice in spatiul de langa noi.
Feng Shui se mai numeste si arta chineza a aranjarii mobilierului astfel incat sa invite bunastarea si sanatatea.

Termenul „Feng Shui”, care se traduce literal „vant apa” – cele doua elemente care influenteaza curgerea energiei in spatiu -, reprezinta in mod figurativ arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator. (Armonie= pace, prosperitate, fericire,sanatate, multumire, dragoste, noroc.)
Este o stiinta pentru ca se bazeaza pe formule clare si pe calcularea directiilor magnetice pentru aplicarea acestora. O mare parte din Feng Shui poate fi privita ca o arta pentru ca necesita o judecare si interpretare subiectiva a datelor culese.

Pe scurt, Feng Shui traditional se ocupa cu studiul TIMPULUI si SPATIULUI. Analizeaza mediul, cladirile si oamenii, precum si modul in care energia (qi) evolueaza in timp. Este un domeniu de studiu extrem de complex si fascinant, pentru care este nevoie de ani de studiu.

Daniel Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top