Cat dureaza o amenajare interioara ?

cat-dureaza-o-amenajare-interioara

Sunt doua raspunsuri pe care ti le pot da : foarte putin (daca lucrezi cu cine trebuie), si…depinde.

Stiu, astepti un raspuns concret. Ca orice proces complex insa, amenajarea unei locuinte implica multi oameni si depinde de multe variabile.

Hai sa discutam concret.

Sa presupunem ca ai de amenajat un apartament de 3 camere. Renovarea presupune curatarea pana la beton a peretilor, inlocuirea pardoselilor, schimbarea ferestrelor si a usilor interioare si o noua usa la intrare, si poate dura si doua saptamani. Hai sa luam in calcul 10 zile.

Pregatirea suprafetelor inseamna montajul pardoselilor, gletuirea peretilor si a tavanelor, montajul de rigips/pereti falsi si alte operatiuni necesare inainte de montarea decoratiunilor, si dureaza cam 10 zile.

cat-dureaza-o-amenajare-interioara-1

In cele din urma, montajul decoratiunilor (gresie&faianta, tapet, mese, scaune, fotolii, paturi, canapele, mobila si draperii) dureaza intre 15 si 20 de zile.

Total perioada de executie amenajari interioare apartament:

10+10+15=35 zile.

Zile lucratoare, atentie. Nu poti sa te bazezi ca echipele vor lucra in weekend, si nici nu e indicat. Daca ceva nu merge bine, nu ai la cine sa apelezi pentru ca toata lumea e blocata in trafic pe valea Prahovei 🙂

 

Daca ai o casa, sa zicem de 150 mp utili, perioada de executie a amenajarii interioare creste, insa nu e neaparat dubla. Renovarea poate dura 15 zile daca toata casa necesita o curatire in detaliu, insa o echipa decisa poate sa termine in 10 zile fara probleme.

Pregatirea suprafetelor dureaza intre 15 si 20 de zile. Din nou, daca lucrezi cu o firma serioasa, vor aloca mai multi oameni proiectului tau, si vor fi gata in 15 zile fara prea mari dificultati.

cat-dureaza-o-amenajare-interioara

Montajul decoratiunilor dureaza mai mult insa, pentru ca sunt suprafete mai mari si nu merge sa inghesui 3-4 specialisti in…gresie (de exemplu) intr-o baie, sperand ca se vor coordona perfect sau ca macar se vor intelege cat de cat intre ei 🙂 Din experienta noastra, decoratiunile se pot termina si in 30 de zile la o casa. Trebuie neaparat sa iei in calcul situatiile imprevizibile care, crede-ma, vor aparea. Intotdeauna. 100%.

Total perioada de executie amenajari interioare case:

10+20+30=60 zile.

 

In ambele cazuri (amenajare apartament / amenajare casa) am calculat timpi medii. E adevarat ca unele operatiuni s-ar putea sa dureze mai putin, dar imprevizibilul este realmente palpabil in momentul in care calculezi cat dureaza o amenajare interioara. Tevi sparte, surprize descoperite sub pardoseala veche sau fier beton in mari cantitati in peretii despartitori, livrari intarziate pentru ca e vacanta in Spania sau Italia, cine stie ce furtuna sau pur si simplu elementul uman – toate vor contribui cu siguranta la calculul perioadei de executie pentru amenajari interioare in case sau apartamente.

cat-dureaza-o-amenajare-interioara-1

 

Iti dau un sfat de o valoare inestimabila pentru oricine incepe un proces de reamenajare: lucreaza cu profesionisti.

Sunt mai scumpi decat nea Gigel, dar: vor fi pe santier in fiecare zi, vor fi responsabili cu materialele pe care le cumperi si cu munca celorlalte echipe, vor respecta termenele din contract si vei avea garantie pentru munca depusa.

Nici nu stii cat de bine e sa-ti repare ceva la instalatia electrica chiar electricianul care a montat-o! El stie unde sunt firele in pereti, care e specificul instalatiei si ce ar putea sa fie defect inainte ca un altul sa aiba timp sa priceapa abia care e problema.

La final, raspunsul corect la intrebarea cat dureaza o amenajare interioara poate fi formulat numai dupa ce ai un proiect de amenajare facut de un designer de interior. Astfel, echipa de executie va sti exact cate prize are de montat, cate lustre si cati metri patrati de tapet, si estimarea va fi cat se poate de corecta.

cat-dureaza-o-amenajare-interioara

Sursa fotografii: SpotOnDesign

Daca simti ca sfaturile unui specialist ti-ar prinde bine, sa stii ca suntem mereu dispusi sa stam de vorba cu tine.

Ne poti suna oricand: 0745.622.840, designer Luciana Georgescu.

Luciana Georgescu

1 Comment

  1. Sorin
    decembrie 27, 2017

    Arata foarte frumos cum a fost amenajat, nici nu ai zice ca a fost aceeasi camera.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top