Caldura si textura: perete de accent in living

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-01

Evident, si in anul 2017 elementele de design naturale sunt la putere. Lemnul este liderul indiscutabil cand vine vorba de placaje pentru pereti, mai ales ca are rol fonoabsorbant, termic si evident, estetic.

 

poze-finale-duplex-tineretului-01

 

Un perete acoperit cu lemn in living este o modalitate excelenta de a aduce atat contrast vizual cat si textural, fara a schimba amenajarea camerei intr-o maniera drastica. Vreau sa spun ca placarea unui perete necesita mult mai putina munca in comparatie cu remodelare completa a camerei de zi, si vei obtine cu un punct focal captivant.

 

Un superb perete din lemn poate oferi chiar si mai mult decat un contrast textural. Un perete ca cel din poza urmatoare va aduce cu el o multime de intrebari (la care vei raspunde, mandra de alegerea ta) si o prezenta 3D in ton cu vremurile noastre. Formele ondulate de lemn pe post de rafturi sunt parca piese de arta moderna, ridicand mult amenajarea livingului.

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-01

 

Daca te-ai intrebat ce poti face oare cu lemnul ramas de la ultima amenajare, ei bine, acum il poti restaura si aplica pe un perete. Daca mai ai cativa prieteni in aceeasi situatie poti lua si de la ei “material didactic” si sa il combini cu al tau. Nu trebuie sa te jenezi, astepta doar sa le arati ce minuni ai facut cu niste “gunoaie” si te vei hrani cu reactia lor : )

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-02

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-03

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-04

 

Este bine sa reciclezi, insa aceasta metoda nu se va potrivi mereu cu stilul tau de amenajare asa ca poti apela cu incredere la un finisaj de lemn fresh din cedru sau alte esente la indemana. Ideea este sa elimini excesele de texturi si nuante si sa te focusezi pe una singura si buna.

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-05

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-07

Un perete de lemn se va potrivi mereu in livingul tau, fie ca stilul de amenajare este modern, industrial, elegant, electric sau rustic. Esenta de lemn, textura si nuanta pot varia in functie de schimbarile subtile suplimentare pe care le poti face in camera de zi.

Texturile naturale se potivesc adesea fara prea mari eforturi, de aceea lemnul si piatra merg bine impreuna. La atingere, cele doua suprafete dau senzatii diferite, surprinzatoare.

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-08

Sau poti combina esenta de lemn cu un semineu electric. Aceasta combinatie este chiar eleganta, si in acelasi timp si foarte calduroasa : )

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-09

 

Un perete realizat de la zero, integral din lemn si cu rol de separare a doua spatii este o solutie practica si foarte atragatoare estetic. Mai ales daca “peretele” se continua si pe tavan.

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-10

 

Nu este o regula sa acoperi chiar un perete intreg. In functie de preferinte, poti placa doar o parte dintr-un perete cu lemn si restul il poti vopsi cu o culoare contrastanta, poti folosi placaje de sticla sau chiar mdf (tot lemn este si mdf-ul, dar prelucrat).

caldura-si-textura-perete-de-accent-in-living-11

 

Modalitatile de placare cu lemn sunt infinite. Totul tine de gusturile si bugetul fiecaruia. Pretului lemnului variaza in functie de esenta, insa moda esentelor rare si foarte scumpe a apus demult. Acum primeaza contextul, felul in care folosesti placajele in amenajare si efectul vizual si tactil pe care il obtii.

Din lucrarile noastre de mai sus, ce ti-a placut ?

 

Sursa fotografii: Pinterest, SpotOnDesign, Decoist

Daca simti ca sfaturile unui specialist ti-ar prinde bine, sa stii ca suntem mereu dispusi sa stam de vorba cu tine.

Ne poti suna oricand: 0745.622.840, designer Luciana Georgescu.

Daniel Șerbu

1 Comment

  1. Vlad
    octombrie 27, 2017

    Cum spuea un profesor de al meu: Foarte, foarte, foarte frumos 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top