Bistro Biomediterraneo de pe strada Campineanu

Amenajare interioara Bistro

Am fost zilele trecute sa vizitez acest mic bistro cu aroma de Mediterana. Proiectul de amenajare interioara a fost terminat recent, si a presupus renovarea unui spatiu dintr-o cladire interbelica de pe strada Ion Campineanu.

De cum am intrat am simtit ca este un loc primitor si intim, numai bun pentru a scapa de monotonia orasului.
Bistroul este impartit in 2 zone: o zona de take-away (Marche) – unde poti comanda rapid o cafea si o briosa, si zona in care se poate lua masa temeinic (Bistro).

Imagine din exterior Bistro

Marche

Primul lucru care mi-a atras atentia cand am intrat in bistro a fost peretele mare, vopsit negru, pe care sta scris cu creta meniul zilei. Un alt lucru care m-a impresionat a fost tencuiala decorativa. Privind de la distanta si vazand cutele tencuielii, am avut impresia ca este de fapt catifea sau un material moale, placut la atingere. De fapt, este vopsea texturata, care da peretelui un aspect de tapiterie, exterm de placut.

Mi se pare extraordinar felul in care au fost folosite elemente decorative simple, care puse impreuna au dat nastere unui spatiu atat de frumos si …foarte chic! De exemplu “lustra”, creata din mai multe fire electrice asezate interesant, sau compozitia din rame reconditionate, care transforma un perete gol intr-un punct de interes vizual.

Mi s-a spus ca zona de take-away are cel mai mare trafic, ceea ce e logic: in ziua de azi totul e contra cronometru, deci sa stai linistit la masa devine pe zi ce trece un lux… Tonurile deschise sugereaza atmosfera marina, mediteraneana si in acelasi timp ofera spatiului un aer odihnitor si linistit, chiar daca te grabesti si ai doar cateva clipe sa iei ceva bun de tot la pachet. Si nici aroma de briose proaspete nu e rea deloc !

Imagine intrare Bistro

Design de interior Bistro

Amenajare interioara Bistro

Imagine corp de iluminat Bistro

Bistro

Aici am fost intampinata de un maslin (care din motive…climatice, urmeaza sa fie inlocuit cu un palmier). Regasim tencuiala decorativa, predominanta. De o parte si de alta a peretilor spatiile decorative sunt pline cu sticle vechi si carti.

Pardoseala este deschisa la culoare, de inspiratie mediteeraneana, vopsita cu o vopsea speciala. S-a pastrat pardoseala preexistenta, ceea ce a dus la reducerea costurilor. Un compromis care nu dauneaza deloc noului concept de amenajare interioara.
Corpurile de iluminat sunt tot simple dar foarte chic si ingenioase. Toate aceste elemente relationeaza perfect pentru a crea un ambient placut si intim. Proiectul de design interior a fost respectat intocmai, echipa de executie fiind permanent supravegheata si consiliata pentru a reproduce intocmai ideile designerului.
Un alt lucru care mi-a placut foarte mult la acest bistro: draperiile. Suficient de deschise incat sa patrunda lumina, suficient de inchise incat sa nu se uite nimeni la mine pe geam cum mananc si sa ma faca sa ma simt de parca am imbucaturile numarate.

Design interior Bistro

Maslinul din Bistro

Amenajare interioara Bistro in Bucuresti

Sentimentul de liniste si de eleganta discreta fac acest spatiu unul din care nu mai vrei sa pleci…

La bucatarie nu am avut acces, dar dupa miros cu siguranta se petrecea ceva delicios acolo. Atat va pot spune.

Briose delicioase Bistro

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top