Betonul – cat de interesant poate fi ?!

poze-design-interior-beton-15

Pe scurt…FOARTE !
O sa incep prin a va explica ce este acest material, evident nu in termeni ingineresti.
Pamantul este sursa noastra pentru tot ceea ce facem, iar rocile au fost sursa constructorilor romani care au fost primii experti intr-o compozitie numita ciment (compusa exclusiv din materiale naturale). Acum, cea mai buna compozitie se numeste Ciment de Portland iar acesta impreuna cu nisip si pietris (de diverse forme si marimi) si apa, compun Betonul.
Recapitulam: Ciment+Nisip+Pietris+Apa = Beton.
De la poduri si viaducte, betonul ajunge si in casele noastre. Mai intai in anvelopanta cladirii (toti peretii si tavanele), dupa aceea la scari si in final in interior.

poze-design-interior-beton-01

Un pas important a fost facut atunci cand peretii au ramas goi, nu i-a mai imbracat nimeni in zugraveala, vopsea sau tapet. Observand ca peretii din beton au ramas cu urmele cofragului (forma in care a fost turnat), creativii au prins ideea din zbor si s-au gandit ca pot face forme si texturi interesante daca modeleaza cofragul in acest sens, pentru ca betonul odata uscat va ramane ca o amprenta.

O sa va arat cateva imagini cu beton folosit pentru pereti. Poate va inspira!

poze-design-interior-beton-02

poze-design-interior-beton-03

poze-design-interior-beton-04

poze-design-interior-beton-05

Intr-un articol anterior va spusesem ca pentru o buna protectie a betonului este bine sa ii aplicam un strat protector. Acesta este o dispersie acrilica si este incolora. Protectia are rolul atat de a proteja betonul de pete nedorite, cat si locatarii spatiului, intrucat in porii betonului isi pot gasi locul tot felul de microorganisme daunatoare. Uneori dispersia acrilica este mai mult decat doar un strat de protectie, fiind folosita in combinatie cu lacuri speciale pentru a da suprafetei betonului un aspect semilucios sau cu tente de anumite culori, cu un efect deosebit in contextul amenajarii de interior.
Imi place aceasta moda dar, pentru ca betonul este un material rece si dur nu l-as recomanda pe o suprafata foarte mare. Este foarte ok daca ne limitam la un perete decorativ intr-o anumita zona, tavanul unei incaperi sau un blat de lucru in bucatarie.
Ce-ar fi daca lavoarul din baie ar fi din beton, slefuit bine sau poate vopsit. Cum ar arata o placare in jurul cazii de baie cu beton sau poate…este chiar cada din beton? La bucatarie se poate folosi? Sau poate in gradina! Hai..ganditi-va ! 🙂

poze-design-interior-beton-06

poze-design-interior-beton-07

poze-design-interior-beton-08

poze-design-interior-beton-09

poze-design-interior-beton-10

Am asezat mobilierul pe pozitii dar mi-au ramas detaliile.Teoretic, pentru ca se toarna in orice forma, betonul poate intruchipa orice obiect, insa moderatia este bine venita. Rezistenta materialului nu egaleaza metalul, iar elasticitatea lui nu poate rivaliza cu plasticul. Insa nimic nu ne poate opri sa incercam, nu-i asa ?

 

poze-design-interior-beton-11

poze-design-interior-beton-12

poze-design-interior-beton-13

poze-design-interior-beton-14

poze-design-interior-beton-15

Daniel Șerbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top