Decorarea unei camere de adolescent sau copil

Oricate camere ar avea o casa, nimic nu se compara cu dormitoarele.
Aici ne petrecem o treime din viata, e locul unde ne umplem de energie pentru o noua zi, unde visam si speram sa ne indeplinim visele, unde gasim linistea dupa o zi incarcata de tot felul de sarcini stupide…(spun stupide pentru ca mi-ar placea sa visam mai mult nu sa ne batem capul cu rezolvatul problemelor – ce minunat ar fi ;))
Pentru copii, dormitoarele sunt micile lor lumi minunate unde isi exprima personalitatile si stilul de viata.
Ii putem influenta prin modul de decorare, prin amenajarea unei camere simpatice in care sa locuiasca cu placere, tinand cont, neaparat, si de inclinatiile lor.

Trebuie sa acordam atentie:
-peretilor, modului in care ii decoram: tapet (mii de variante!!!), lavabil (o multime de nuante si texturi, mat, lucios, perlat), graffiti (de ce nu?!), stickere decorative, pereti pictati, tablouri tematice (lucrez chiar acum camera unei fetite de 5 ani decorata cu tablouri – istoria modei! si nu, nu e prea mica!)

-patului, sa aiba dimensiunile potrivite, saltea potrivita (topic de dezvoltat!), tablie de buna calitate (cu tapet, pictata, din piele, din lemn, personalizata, cu sertare, capitonata, sculptata, din metal, din plexi, cu dantela…), cu sau fara baldachin (pentru printese, zane, design baroc, exotic) bordura patului, lenjeria de bumbac – colorata sau iuni, perne (din puf, cu strassuri, din satin, din catifea, din flanel, multicolore, brodate daca se potrivesc), cuvertura (chiar daca nu e folosita in mod frecvent ea trebuie sa existe!!! )

-noptierelor – integrate sau personalizate

-spatiului de depozitare pentru lenjerie, jucarii, carti, scoala, corespondenta, birou, dulap

-perdelelor si draperiilor: gestionarea luminii este un element foarte important pentru decorarea unei camere. Ati incercat vreodata terapia prin lumina?

-biroului, cu sertare, cu rafturi, cu veioza

-covoarelor, mochetei, corpurilor de iluminat

-ornamentelor din camera

De asemenea se pot aborda diferite teme: 1001 nopti, stilul medieval, provincial, baroc, decorarea Zen, stilul rustic, decorare japoneza sau manga(pentru adolescenti), decorarea coloniala, tema muzicala, fashion, o muuuuultime!!!
Toate pentru o amenajare reusita a acestei camere si pentru un viitor OM plin de viata, de vioiciune, de sanatate, de vis, de soare, de impliniri.
Asa va fi COPILUL TAU, acorda-i sansa unei camere pe care o va avea in suflet toata viata!

Luciana Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top