Serviciile noastrePersonal Shopper:

Un nou serviciu !

Achizitionarea tuturor obiectelor necesare casei tale. Acest serviciu Include:

* chestionarul preliminar

* cumpararea obiectelor si a decoratiunilor

* decorarea casei cu noile achizitii


Contacteaza-ne !

Amenajari interioare de Sarbatori

Sugestii pentru amenajari interioare de Craciun reusite

Magazinele de home & deco ne întâmpină cu o gamă de accesorii și decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă atât de variată că ești tentat/ă să cumperi din fiecare câte ceva. Ar fi bine să nu dai curs acestui impuls, nu de alta, dar vei avea surpriza neplăcută să constați că ai obținut un decor kitsch.

Cu ce începi ?

Desigur, cu un plan de design interior care să țină cont de 2 aspecte esențiale: stilul de amenajare al casei și bugetul de care dispui. Atenție! Alegerea accesoriilor și decorațiunilor este într-o oarecare măsură restricționată de finisajele și elementele de decor existente. De exemplu, dacă interiorul este amenajat în stil rustic, atunci și decorațiunile trebuie alese în acest stil.
De asemenea, trebuie să ai în vedere laimotivul amenajării, adică acel ceva care să lege toate elementele de decor astfel încât să obții o amenajare de Crăciun coerentă și atrăgătoare. Laitmotivul poate fi un stil, o culoare sau orice îți dorești tu.
Un decor de sărbători reușit poate fi realizat ușor respectând trei reguli simple:

1. Optează pentru calitate în loc de cantitate!
“Înzorzonarea” casei cu multe decorațiuni ieftine sau care îți sunt la îndemână poate fi surâzătoare, dar nu va scăpa de ochiul critic al musafirilor. Dacă îți dorești o amenajare de calitate, cumpără decorațiuni ceva mai scumpe sau reduse ca număr, dar de efect. Într-o locuință mică, o amenajare de sărbători aerisită, după principiul less is more, este chiar binevenită.

2. Alege corect materialele și combinațiile de culori!

Bunul-gust se observă și din detalii, adică din modul în care reușești să îmbini materiale, texturi și culori care să contureze o amenajare frumoasă și personalizată. Materiale precum lemnul, fibrele și țesăturile naturale sunt un must have în interioarele rustice sau tradiționale, iar cele cu aspect mat, lucios sau sclipitor sunt apanajul amenajărilor moderne, minimaliste sau contemporane.
Culorile joacă un rol decisiv în acest context. De exemplu, combinatiile electrizante se potrivesc perfect într-un interior glamour, prețios sau nonconformist, după cum culorile neutre induc senzația de cămin reconfortant și sunt ideale în interioarele clasice.


3. Fă achiziții cumpătate!

Principalul obiectiv al amenajării interioare este crearea atmosferei specifice sărbătorilor de iarnă, însă... poți gândi în perspectivă. Ce înseamnă asta? Concret, cumperi principalele elementele de decor în culori sau cu imprimeuri neutre (pe care le poți folosi și în alte situații, cum ar fi de Paște sau la aniversări), urmând ca decorațiunile mici, care sunt mai puțin costisitoare, să reflecte tema Crăciunului.

Bineinteles, oricine doreste sa-si amenajeze prin forte proprii casa pentru Sarbatori, in plus activitatea aceasta aduna cel mai adesea toti membrii familiei in jurul bradului si ajuta la intarirea relatiilor.
Insa, dacă nu te simti foarte sigura pe tine in materie de design interior, este indicat să nu te aventurezi de una singura în crearea unui decor eclectic și – de ce nu ? - să ceri ajutorul unui designer de interior.
Vei avea zeci de mici bucurii pe care sa le descoperi si sa le savurezi in fiecare zi petrecuta alaturi de cei dragi, in atmosfera Craciunului !sursa imaginilor: w w w . p i n t e r e s t . c o m


Vrei un proiect?

Pentru informatii si oferte personalizate, contacteaza echipa noastra
de design interior si amenajari interioare complete.